ČLANOVI

Grad Bjelovar - O NAMA

Grad Bjelovar sjedište je Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-križevačke biskupije te je prirodno, kulturno i političko središte ovog kraja.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, na prostoru od 18.754 ha živi ukupno 40.443 stanovnika.

Dan Grada obilježava se 29. rujna, najznačajnijeg datuma u novijoj povijesti grada, a koji se od 2007. godine obilježava i kao Dan bjelovarskih branitelja. Na Dan Grada proglašava se počasni građanin Bjelovara, a zaslužnima se dodjeljuju Zlatna plaketa Bjelovara, grb Grada Bjelovara  i pečat Grada Bjelovara.

Aktivnosti gradskih tijela i institucija usmjerene su na ostvarenje glavnih strateških ciljeva gospodarskog razvoja (Strategija gospodarskog razvoja grada Bjelovara za razdoblje 2011. – 2015.). Ciljevi su: konkurentnost gospodarstva, razvoj poljoprivrede i kontinentalnog turizma, energetska učinkovitost i zaštita okoliša, razvoj ljudskih potencijala i društvene infrastrukture te stvaranje jasne vizije kako se Grad Bjelovar želi razvijati i gdje želi stići.

Provode se programi za smanjenje nezaposlenosti, osiguravaju uvjeti za razvoj poduzetništva kroz investiranje u poslovne zone, omogućavaju povoljne kreditne linije i osiguravaju druga poticajna sredstva poduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima.

Grad Bjelovar je poželjno mjesto za ulaganje iz više razloga:

 - blizina grada Zagreba
 - kvalitetna i moderna komunalna infrastruktura
-  zemljište u poslovnim zonama potpuno komunalno opremljeno
- kvalitetna radna snaga čija se znanja kroz mogućnost daljnjeg školovanja usmjeravaju na proizvodnju i tehničke znanosti, informacijsku komunikologiju i nove tehnologije – osnivanjem 2008. g. Visoke tehničke škole u Bjelovaru i stručnog studija Mehatronike
- sufinanciranje malog i srednjeg poduzetništva kroz poticaje na lokalnoj razini:
- povoljnije kreditne linije sa sufinanciranom kamatnom stopom od 2%
- oslobađanje od dijela komunalnog doprinosa (50%) za proizvodne djelatnosti
- povoljna cijena zemljišta u poslovnim zonama (50,00 kn/m2)
- mogućnost obročnih otplata komunalnog doprinosa
- brzo ishođenje dozvola za gradnju / u odnosu na druge gradove (lokacijska + građevinska = 30 dana / ukoliko je dokumentacija kompletna)
- sufinanciranje specifičnih djelatnosti u poduzetništvu (tradicijski i umjetnički obrti, informatičko opismenjavanje poduzetnika, sufinanciranje stakleničke i plasteničke proizvodnje, pčelara, sirara i drugih.)

Najveći dio investicija Grad Bjelovar financira samostalno, iz vlastitih proračunskih sredstava te su svi veći gradski projekti uspješno realizirani. Rezultati projekata posljednjih godina dokazuju da Grad Bjelovar realizira svoju viziju razvoja.

Grad Bjelovar poželjno je mjesto za realizaciju poslovne ideje kao i ugodno mjesto za život obitelji. Uz 7 srednjih škola, omogućen je i nastavak školovanja na Visokoj tehničkoj školi. Gradski muzej, Narodna knjižnica, Glazbena škola i udruge u kulturi tijekom cijele godine organiziraju čitav niz nacionalnih ali i međusobno priznatih događanja. Sportski tereni, šetnice, parkovi, gradski bazen, biciklističke staze, turistička ponuda, primjerena zdravstvena i socijalna skrb za sve kategorije stanovnika čini život u gradu Bjelovaru kvalitetnim i ispunjenim.

Preuzmite dokument: Projekti grada Bjelovara

 

Kontakt:
Grad Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 2
43000 Bjelovar
Telefon: +38543622000
Fax : +38543244615
Email: grad@bjelovar.hr
Web: http:www.bjelovar.hr

U PRIPREMI

KORISNI LINKOVI

Strukturni i investicijski fondovi
Ministarstvo gospodarstva
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Smjernice
Bbz
Drustvo
Strip
Europska komisija
Agencija za investicije i konkurentnost