ČLANOVI

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA „POBOLJŠANJE KAPACITETA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE - FAZA 2

P2250253

Na početnoj konferenciji održanoj u Bjelovaru, nositelj projekta Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije zajedno sa svojim partnerima, Područnim uredom HZZ-a Bjelovar i Razvojnom agencijom Čazma, predstavili su projekt, njegove ciljeve, aktivnosti rezultate koje očekuju.
Kako je voditeljica projekta Snježana Bogović naglasila, nastavak je to projekta
„Poboljšanje  kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje“ koji je završio 14. listopada 2014. godine.  Aktivnostima financiranim također iz IPA Komponente IV – Razvoj ljudskih potencijala,  Lokalno partnerstvo Bjelovarsko –bilogorske županije, čiji su članovi ciljana skupina i novog projekta, stvorena je baza djelovanja Partnerstva. Regionalna razvojna agencija, kao nositeljica projekta i Tajništvo LPZ-a, preuzela je sve administrativne poslove te poslove okupljanja i organizacije ciklusa radionica na kojima smo usvojili nova znanja i vještine. Tako s ojačanim kompetencijama i kapacitetima kreće se u drugu fazu projekta, čija  je ukupna vrijednost 35.492,78 eura.

Specifični cilj projekta "Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje - faza 2" je poboljšati apsorpciju i provedbene sposobnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko - bilogorske županije za proaktivno djelovanje na lokalnom tržištu rada kako bi se osigurala održivost LPZ-a.  Kupnjom web servera za pohranu podataka na jednom mjestu, kapaciteti Tajništva LPZ-a će ojačati, što će omogućiti bolju vidljivost projekta, snažnije partnerstvo unutar LPZ-a te će biti stvorene bolje mogućnosti za zapošljavanje u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Uvođenjem aktivnosti navedenih u ovom projektu, svi članovi LPZ-a (javni, civilni i privatni sektor) biti će povezani i njihova suradnja će ojačati, što se također potiče od strane EU. Obrazovanje i radionice o vidljivosti projektnih aktivnosti kroz praktične primjere, timski rad i razmjenu iskustava provedenih projekata pomoći će ciljnoj skupini kako bi se osigurala prijava projekata visoke kvalitete u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Tijekom godinu dana trajanja projekta bit će organizirane tri radionice: “Everybody knows about us”  "Svi znaju o nama", “Guide to success”  "Vodič do uspjeha" i “What can we do” "Što možemo učiniti".

Znanjem i vještinama stečenim na tim radionicama članice LPZ-a izravno će pridonositi poboljšanju provedbe aktivnosti navedenih u Akcijskom planu Strategije razvoja ljudskih potencijala, no prije svega izradi same Strategije.
Izrada „Strategije razvoja ljudskih potencijala“ jedna je od projektnih aktivnosti, od koje se očekuje da će imati pozitivni sinergijskog učinka. Jačom koordinacijom partnerstva i edukacijama, članovi će ojačati ne samo svoje kapacitete za potrebe vlastitih institucija, nego i partnerski pristup u rješavanju problematike na tržištu rada, te će tako funkcionirati uspješnije i kao pojedinci i kao partnerstvo u cjelini.
U ime Bjelovarsko-bilogorske županije koja je članica LPZ-a, sudionike početne konferencije projekta "Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje - faza 2" pozdravila je zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

  • P2250253
  • Lpz005
  • Lpz012 300 200 s c1
  • P2250259
  • P2250263
  • P2250267

KORISNI LINKOVI

Strukturni i investicijski fondovi
Ministarstvo gospodarstva
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Smjernice
Bbz
Drustvo
Strip
Europska komisija
Agencija za investicije i konkurentnost