ČLANOVI

ODRŽANA RADIONICA O VIDLJIVOSTI ZA ČLANOVE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE

20150414 092847

Edukativna je to aktivnost u sklopu projekta „Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje  Bjelovarsko-bilogorske županije – faza 2“. Radionica je održana pod nazivom „Everybody knows about us“, a predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovrasko-bilogorske županije na praktičnim su primjerima naučili kako informacije i vidljivost o projektu utječu izravno na korisnika projekta, javnost i medije.
Naučili su i kako se osigurava vidljivost aktivnosti u projektima koji se financiraju iz fondova EU-a.  Razgovaralo se i o načinima i alatima kojima bi se povećao interes za korištenje fondova EU-a u cjelini. Radionicu je vodila Ivana Jurković Piščević iz konzultantske tvrtke „Logička matrica“d.o.o.
Prva je to od četiri edukativne aktivnosti predviđene projektom Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje  Bjelovarsko-bilogorske županije – faza 2“.
Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije zajedno, a partneri su Područni ured HZZ-a Bjelovar i Razvojna agencija Čazma.
Ukupna vrijednost projekta je 35.492,78 eura, a cilj je poboljšati apsorpciju i provedbene sposobnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko - bilogorske županije za proaktivno djelovanje na lokalnom tržištu rada kako bi se osigurala održivost LPZ-a. Uvođenjem aktivnosti navedenih u ovom projektu, svi članovi LPZ-a (javni, civilni i privatni sektor) biti će povezani i njihova suradnja će ojačati, što se također potiče od strane EU. Obrazovanje i radionice o vidljivosti projektnih aktivnosti kroz praktične primjere, timski rad i razmjenu iskustava provedenih projekata pomoći će ciljnoj skupini kako bi se osigurala prijava projekata visoke kvalitete u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Znanjem i vještinama stečenim na radionicama članovi LPZ-a izravno će pridonositi poboljšanju provedbe aktivnosti navedenih u Akcijskom planu Strategije razvoja ljudskih potencijala, no prije svega izradi same Strategije. Izrada „Strategije razvoja ljudskih potencijala“ jedna je od projektnih aktivnosti, od koje se očekuje da će imati pozitivni sinergijskog učinka. Jačom koordinacijom partnerstva i edukacijama, članovi će ojačati ne samo svoje kapacitete za potrebe vlastitih institucija, nego i partnerski pristup u rješavanju problematike na tržištu rada, te će tako funkcionirati uspješnije i kao pojedinci i kao partnerstvo u cjelini.

  • 20150414 092847
  • 20150414 092539
  • 20150414 092600
  • 20150414 102020

KORISNI LINKOVI

Strukturni i investicijski fondovi
Ministarstvo gospodarstva
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Smjernice
Bbz
Drustvo
Strip
Europska komisija
Agencija za investicije i konkurentnost