ČLANOVI

Projekti - Razvoj ljudskih potencijala

Pomoć slijepim osobama

Nositelj / Hrvatski savez slijepih
Status / Završen
Projekt ima za cilj povećati socijalnu uključenost i zapošljivost slijepih i slabovidnih osoba kroz razvoj socijalnih usluga koje će se temeljiti na stručnoj podršci.  Kroz projektne aktivnosti nastoji se da osobe s oštećenjem vida razviju svoje sposobnosti i radne vještine kako bi bili što neovisniji i postigli veću konkurentnost na otvorenom tržištu rada. Projekt širi mrežu socijalnih usluga u zajednici i  radi na sprječavanju institucionalizacije osoba s oštećenjem vida jer ih potičemo da budu samostalni i integrirani u širu lokalnu zajednicu.
+ više o projektu

Zajedno do kvalitetnog života

Nositelj / Društvo multiple skleroze BBŽ
Status / U provedbi
Prevencija institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života osoba s najtežim stupnjem i vrstom invaliditeta koji je nastupi kao posljedica oboljenja od multiple skleroze.
+ više o projektu

Zaposlite nas - Mladi i visokoobrazovani ljudi

Nositelj / HZZ PU Bjelovar
Status / U provedbi
Opći cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i zapošljavanje visokoobrazovanih nezaposlenih osoba u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kroz implementaciju prioriteta i mjera HRD strategije Bjelovarsko-bilogorske županije. Specifični ciljevi su povećati mogućnost zapošljavanja visokoobrazovanih nezaposlenih osoba kroz treninge o EU fondovima i edukacije o naprednim informacijskim tehnologijama, kao i povećati zapošljavanje i samozapošljavanje kroz treninge iz područja poduzetništva.
+ više o projektu

KORISNI LINKOVI

Strukturni i investicijski fondovi
Ministarstvo gospodarstva
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
Smjernice
Bbz
Drustvo
Strip
Europska komisija
Agencija za investicije i konkurentnost